Varukorgen är tom

Miljövänlig produktion av trämöbler

Hessleberg tillverkar i huvudsak inredning av hög kvalitet till förskola och skola. Hessleberg är ett "Flatline företag" och arbetar främst med inredning i skivmaterial.  Hela tillverkningsprocessen sker under eget tak med råvara in, bearbetning, lackering, montering och slutligen leverans direkt till kund. Vissa produkter levereras monterat och klart och kan skickas direkt till slutkund. Produktion ligger strategiskt beläget strax utanför Motala i Norrsten med bra kommunikationer ut till E4.

Huvuddelen av produktionen levereras till Sverige och Norge. ABA-Skol AB är företagets största kund och ansvarar för försäljning och leverans till denna målgrupp. Bland övriga kunder finns Gunnebo Gateway där Hessleberg levererar trädetaljer till butikslarmbågar. Gunnebo Gateway levererar dessa globalt. Hessleberg har även många mindre återkommande kunder, de prioriteras på samma sätt och liten som stor är välkommen.

Hessleberg styrka

- Vår styrka är korta ledtider och små serier. Vi formger våra produkter själva och hjälper gärna våra kunder att förverkliga deras idéer och designönskemål, säger VD, Kicki Andersson.

Utveckling och försäljning av egna produkter

De senaste åren har prioritering lagts på utveckling av egendesignade heminredningsdetaljer i trä.
- Det är en kraftigt ökande marknad som ger bredd och tillväxt. Samtidigt kan vi ta tillvara på materialspill vilket är bra för miljön och även ger oss god ekonomi vid tillverkning. Vi kan även låta vår egen design och formgivning få fritt spelrum vilket inspirerar oss,  fortsätter Kicki Andersson.

Miljö och socialt ansvar en självklarhet

Miljömedvetenhet finns med i varje steg i produktionen och val av material. Hessleberg arbetar enbart med FSC märkt trämaterial (Forest Stewardship Counsil). Det innebär att materialet som används är spårbart och kommer från godkända skogsbruk. Svanenmärkt material används så långt det är möjligt. Färger och lacker levereras från Sherwin Willias. Den är vattenbaserad, miljöcertifierad och giftfri. Självklart efterföljs även Miljöfaktas krav på socialt ansvar.

- Hessleberg arbetar ständigt med att förbättra produktion för att minska miljöpåverkan. Vi strävar även efter att skapa en bra arbetsmiljö där personalen trivs.  Glada och engagerade medarbetare ger avtryck hela vägen genom våra produkter fram till slutlig kund, avslutar Kicki Andersson.

Kontakta oss / Information

Norrsten 212, 591 39 Motala
Telefon: 0141-518 20

E-post: » info@hessleberg.se

© Hessleberg Industri AB

 » Om cookies  |  » Sitemap