Varukorgen är tom

Om Hessleberg Industri AB

Hessleberg är ett inredningssnickeri som grundades i maj 2010. Vid starten arbetade tre personer i snickeriet, idag är tio arbetare aktiva med allt från design, utveckling till snickeri, målarverkstad och logistik. Hessleberg ägs idag av Per-Åke Rosqvist och Kicki Andersson .

Hessleberg tillverkar i huvudsak inredning av hög kvalitet till förskola och skola. Miljömedvetenhet finns med i varje steg i produktionen och val av material. Hela tillverkningsprocessen sker under eget tak med råvara in, bearbetning, lackering, montering och slutligen leverans direkt till kund.

Huvuddelen av produktionen levereras till Sverige och Norge. ABA-Skol AB är företagets största kund och ansvarar för försäljning och leverans till denna målgrupp. Bland övriga kunder finns Gunnebo Gateway där Hessleberg levererar trädetaljer till butikslarmbågar. Gunnebo Gateway levererar dessa globalt.

De senaste åren har prioritering lagts på utveckling av egendesignade heminredningsdetaljer i trä.
- Det är en kraftigt ökande marknad som ger bredd och tillväxt. Samtidigt kan vi ta tillvara på materialspill vilket är bra för miljön och även ger oss god ekonomi vid tillverkning, säger VD Kicki Andersson.

Hessleberg ligger beläget strax utanför Motala i Norrsten med bra kommunikationer ut till E4.

Hessleberg Industri AB
Norrsten 212
591 92 Motala

Vill du veta mer om Hessleberg är du alltid välkommen att kontakta oss!

Hessleberg:

Vi är ett inredningssnickeri som startades maj 2010. Då var vi 3 st på Hessleberg. Idag är vi ca 10 st.Hessleberg är fördelat på två delägare, varav Per-Åke Rosqvist äger 75 % och Kicki Andersson 25 %.

Vi tillverkar i huvudsak inredning till förskola/skola till Sverige och Norge för ABA-Skol AB, butikslarmbågar för Gunnebo Gateway som levereras i hela världen. Vi har även några mindre men lika viktiga kunder.

En av våra prioriteringar på senare tid är att arbeta med Hesslebergs egna produktutbud. Där vi kan låta vår egen design och formgivning få ett eget spelrum. Det ger oss möjligheten att ta vara på vårt material bättre och ur miljöaspekt så är det en stark drivkraft. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår produktion för att göra så lite miljöpåverkan som möjligt.

Även vår personal vill vi ta hand om på bästa sätt för att skapa en bra arbetsmiljö med glädje och engagemang som sträcker sig hela vägen genom våra produkter till slutlig användare och kund.

Vi har hela vår tillverkning under vårt eget tak, med inköp av råvaror och tillverkning sker i NC-maskiner med ytbearbetning och kantfräsning innan lackering sker med miljöcertifierade vattenbaserade kulörer.

Det mesta levereras monterat och klart innan det går iväg direkt till kund när det gäller förskole/skol inredning. Larmbågarna levereras till Gunnebo Gateway innan de levererar till kunder och distrubitörer.

Vi är ett "Flatline företag" vi arbetar i huvudsak med inredning i skivmaterial. 
Vi jobbar enbart med FSC-märkt  ( Forest Stewardship Counsil ) material. Vilket innebär att materialet vi använder ska vara spårbart och komma från godkända skogsbruk. Svanenmärkt material används så långt det är möjligt. 

Vår färg levereras från Sherwin Willias och är vattenbaserad och miljöcertifierad och giftfri. Vi tillämpar Möbelfaktas principer när det gäller social ansvar.

Hessleberg tillverkar efter tidigare formgivna produkter, formger och designar själva. Vi tillverkar också formgivna och designade produkter för andra kunders räkning.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om
Företags information / beskrivning

Hessleberg Industri AB

Hessleberg är ett mindre tillverkningsföretag.
Inredning till förskola/skola i Sverige och även Norge genom ABA-Skol AB bär huvuddelen av vår produktion. Tätt följd av larmbågar/butiksantenner till Gunnebo Gateway AB.

Vi har hela vår tillverkning under eget tak med råvara in och bearbetning, lackering, montering och slutligen leverans direkt till kund.

Vi arbetar med FSC märkt material och vattenlösliga miljöcertifierade lacker. Vi arbetar självklart i enlighet med Miljöfaktas krav på socialt ansvar. 

Vår styrka är korta ledtider och små serier. Vi formger/designar våra produkter och hjälper gärna våra kunder med deras ideér och design.

Hessleberg ligger beläget strax utanför Motala i Norrsten med bra kommunikationer ut till E4.

Hessleberg Industri AB
Norrsten 212
591 92 Motala

Kontakta oss / Information

Norrsten 212, 591 39 Motala
Telefon: 0141-518 20

E-post: » info@hessleberg.se

© Hessleberg Industri AB

 » Om cookies  |  » Sitemap